Uçaktan inince bagajı nereden alınır?
Uçaktan indiğinizde bagajınızı havalimanındaki bagaj teslim alanından alabilirsiniz. Bunun için havalimanındaki bilgi ekranlarını takip etmelisiniz. Daha sonra bagaj varış alanında bekleyip bagajınızı alabilirsiniz.
Uçaktan inerken ne yapılır?
Genel olarak, kalkış sırasında rahatsızlık nadirdir, iniş ve iniş sırasında ise rahatsızlık daha yaygındır. Esneme, sakız çiğneme, bir şeyler emme, bir içecek yudumlama, yutkunma, burnunuzu sıkıştırma ve burnunuzu yavaşça sümkürme, yükselme ve alçalma sırasında kulağınızdaki basıncı eşitlemenize yardımcı olacaktır.
İnternetten uçak bileti aldıktan sonra ne yapılır?
Uygulamayı veya web sitesini adım adım gezdikten ve doğru bilgileri uygun yerlere girdikten sonra koltuk seçimi, flexi ve yiyecek-içecek gibi paketleri satın alarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Online check-in yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey bagajınız yoksa uçuş saatini beklemektir.
Uçağa biniş işlemleri nasıl yapılır?
Lütfen uçuş kalkış saatinizden en az 30 dakika önce kapıda olun. Uçağa binerken biniş kartınızı kapıdaki okuyucuya tutun. Uçuş kalkış saatinden 10 dakika önce kalkış alanında olmazsanız uçağa binemezsiniz. Kapıyı ayrıca havalimanındaki bilgi ekranlarından da kontrol edebilirsiniz.
Uçak indikten kaç dakika sonra bagaj alınır?
Uçuşumuza zamanında başlayabilmemiz için, 1 Mart’ta kalkan uçuşlarımız için, iç hat uçuşlarınızda uçuş saatinden en az 45 dakika önce, dış hat uçuşlarınızda ise uçuş saatinden en az 60 dakika önce havalimanı kontuarlarında check-in ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.
Havaalanında bagaj teslimi nasıl yapılır?
Bagajınızı uçağa getirmek istiyorsanız, bagajınızı havaalanlarındaki kontuarlarda beyan etmelisiniz. Kontuardaki görevli bagajınızın ağırlığını ölçecek ve biletinizin ait olduğu uçuş sınıfının koşullarından daha ağır olması durumunda sizden ek ücret talep edebilir.
Önce bagaj mı pasaport mu?
1- Seyahatinizden önce pasaportunuzu, vize belgelerinizi, uçak biletinizi ve bagaj fişlerinizi dikkatlice kontrol edin. 2- Sadece en gerekli eşyaları yanınızda bulundurmanız, aşırı bagaj taşıyarak fazla bagaj ücreti ödemenizi önleyecektir.
Uçağın en rahat yeri neresidir?
Uçağın kanat bölgesindeki ve arka sıralardaki koltuklar, bir kaza durumunda hasar görme olasılığı daha düşük olan daha güvenli alanlardır. Araştırmalara göre, bu bölgelerde yaşayan yolcuların yaralanmadan kurtulma olasılığı %56 ile %69 arasındadır. Ön sıralarda oturan yolcular için bu olasılık %49’dur.
Bagaj etiket numarası nerede yazar?
Bagajınızdaki etikete ek olarak, biniş kartınızın arkasına da iliştirilmiş bir etiket vardır. Bu etiketteki barkod ve numara bagajınızı takip etmenize yardımcı olacaktır.
Check-in yapınca ne oluyor?
Check-in kontuarında bilet ve kimlik kontrolü tamamlandıktan sonra varsa bagajlarınız teslim alınacak ve biniş kartınız verilecektir.
Online bilet aldım havaalanında ne yapacağım?
PNR kodunuzu ve soyadınızı girdikten sonra mobil biniş kartınızı cep telefonunuza indirebilir veya kendinize e-posta ile gönderebilirsiniz. Havaalanına vardığınızda bu mobil biniş kartını görevliye göstermeniz yeterlidir.
Uçak bileti çıktı almaya gerek var mı?
Biletiniz elektronik olduğundan, yazdırmanıza gerek yoktur. Check-in kontuarlarındaki personel, adınızı sistemde arayarak biletinizi bulabilir. Lütfen bazı düşük maliyetli havayollarının bilet yazdırma için ek ücret aldığını unutmayın.
Valiz hakkı kaç kg?
Yurtiçi uçuşlarda kargo bagaj hakları; Standart paketler için bagaj limiti 20 kg, esnek premium paketler için 25 kg’dır. Uluslararası uçuşlarda kargo için serbest bagaj limitleri: Standart paketler için serbest bagaj hakkı 25 kg, esnek premium paketler için serbest bagaj limiti 30 kg’dır. Bebekler için serbest bagaj hakkı 10 kilogramdır.
Uçak altı bagajında neler yasak?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
Uçağa en son kaç dakika kala binilir ajet?
Aksi takdirde rezervasyonunuz otomatik olarak iptal edilebilir. Tüm iç ve dış hat uçuşları için kalkış saatinden en az 20 dakika önce kapıda olmanız gerekmektedir.
Uçakta bagajı nereye teslim ediyoruz?
Bagajınızı self-servis bagaj bırakma noktalarına veya check-in kontuarlarına bırakabilirsiniz. Havaalanınızda self-servis bagaj bırakma noktaları varsa, bunları check-in kontuarlarının yakınında bulabilirsiniz.
Uçak bagaj alımı ne zaman başlar?
Yurt içi seferlerde uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika, yurt dışı seferlerde ise uçuşunuzun kalkış saatinden en az 60 dakika önce biniş kartlarınızı almanız ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.
Uçakta aktarma yaparken bagaj alınır mı?
Bağlantılı uçuşlarda bagaja izin veriliyor mu? Bağlantılı uçuşunuz bağlantılı bir uçuşsa, bagaj bağlantı şehrinde teslim alınmayacaktır. Bavullar havayolu tarafından ayrılan uçağa taşınacak ve yolcu bagajını varış noktasında teslim alacaktır.
Check-in yaptıktan sonra bagaj verilir mi?
Kontuarda check-in, iç hat uçuşları için kalkıştan 45 dakika önce ve uluslararası uçuşlar için 60 dakika önce sona erer. Bu süre bazı istasyonlarda değişebilir (örneğin Caracas’ta 120 dakika daha erken). Bagaj hakkınızı aşarsanız, ek bagaj prosedürleri gerçekleştirilecek ve biniş kartınız size teslim edilecektir.