İçeriğe geç

Yazıda Dilimleme Nedir

Dilimleme nedir?

Bir araştırmanın sonuçlarını uygunsuz bir şekilde parçalara bölerek büyük sayılar halinde yayınlamak, araştırmanın bütünlüğünü tehlikeye atmak.

Araştırma yöntemleri dilimleme nedir?

Dilimleme (yayınlanabilir en küçük birimler): Bir araştırmanın sonuçlarını, araştırmanın bütünlüğünü zedeleyecek şekilde yanlış bir şekilde bölerek çok sayıda sonucu yayınlamak.

Etik ihlal türleri nelerdir?

Üniversitelerde Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kılavuzu’nda hangi tür etik ihlaller yer almaktadır? … Doçentlik düzeyindeki etik ihlal türleri ile diğer düzeylerdeki etik ihlal türleri arasında bir fark bulunmamaktadır…•28.09.2023

Salamizasyon ne demek etik?

Sahtecilik: Bilimsel aldatmacanın en ciddi türlerinden biri olan sahtecilik, aslında var olmayan veri ve sonuçların yayınlanması olarak tanımlanabilir. Ne yazık ki, bu önemli sahtekarlık biçimi en saygın merkezlerde ve medya kuruluşlarında bulunmaktadır.

Dilimleme tekniği nedir?

Dilimleme tekniği: Önemli ve büyük işleri daha küçük parçalara bölün ve her bir parçayı ayrı ayrı çalışarak tamamlayın.

Dilimleme yazılımı nedir?

Dilimleme yazılımı (3D dilimleyici) ne yapar? 3D model dilimleyici, bir bilgisayarda çalışan yazılımdır. 3D yazıcınız için bir çevirmen görevi görür. Bu dilimleme yazılımları genel olarak; “Standart Üçgen Dili” (STL), M3F veya OBJ gibi üç boyutlu koordinatları tanımlayan 3D dosya biçimlerini okurlar.

Akademik çalışmalarda dilimleme nedir?

Dilimleme olarak da adlandırılan bu tür etik ihlaller, akademik atama ve yükseltmelerde araştırma sonuçlarının uygunsuz bir şekilde bölünmesini ve ayrı yayınlar olarak sunulmasını içerir.

Araştırma yöntemi çeşitleri nelerdir?

Araştırmacılar üç temel araştırma yöntemi türünü kullanır: nitel, nicel (niceliksel, sayısal) ve karma yöntemler. Bu geniş kategoriler içinde, daha spesifik yöntemler vaka çalışmaları, öz bildirimler ve anketler gibi bir dizi seçeneği içerir.

Araştırma yöntemleri örnekleme nedir?

Evreni temsil eden bir alt kümenin seçimine örnek veya örnek seçimi denir. Evreni temsil etmek üzere araştırma evreninden seçilen örneklerden oluşan gruba örnek denir.

Bilimsel araştırma etiğine aykırı davranışlar nelerdir?

Bilimsel araştırmalarda etik olmayan davranışlar nelerdir? Bazılarımız bu terimle şu şekilde karşılaşmıştır: “Araştırmanızı kendi sözcüklerinizle yazın, intihal programı kullanıyorum.” … Sahtecilik (uydurma) … Yönlendirme (aldatma) … Kopyalama. … Paylaşma (kesme) … Haksız yazarlık.

Çarpıtma etik ihlali nedir?

Sahteciliğin etik ihlali, gerçekte var olmayan veri veya bilgileri kullanarak bilimsel bir yayın oluşturmak olarak tanımlanabilir ki buna masa başı yayıncılığı da denir; önyargının etik ihlali ise, bilimsel bir çalışmanın sonucunu anlamlı kılmak için var olan veri veya bilgilerin değiştirilmesi veya manipüle edilmesi olarak tanımlanabilir.

Etik ilkelerin ihlali nelerdir?

Etik ihlallerle ilgili şikayetler nasıl ele alınır? İntihal: kopyalama, yazıyı değiştirme, bilimsel bilgi/veri ve fikirleri çalma, kendi kendine intihal. Uydurma… Kopyalama. … Çarpıtma/tahrif… Bölme/kesme. … Hayali/haksız yazarlık.

Duplikasyon ne demek etik?

Yeniden yayımlamanın (çoğaltma) etik ihlali en öz haliyle, yazarın daha önce yayımlanmış bir çalışmasını kısmen veya tamamen başka bir dergide yeniden yayımlaması, yani bir araştırmanın sonuçlarının tekrarlanması zorunluluğu durumudur.

Dublikasyon nedir?

ÇOĞALTMA – TANIM Genel olarak aynı araştırma sonuçlarının birden fazla dergiye gönderilmesi veya yayınlanması çoğaltma olarak değerlendirilir.

Formalist etik nedir?

Etik formalizm, ahlaki yargıları içerikleri (örneğin, hangi eylemlerin insan refahını en iyi şekilde desteklediğine dair yargılar) açısından değil, mantıksal biçimleri (örneğin, “yasalar” veya “evrensel ilkeler”) açısından tanımlayan bir etik teori türüdür. Etik formalizm, ahlaki yargıları içerikleri (örneğin, hangi eylemlerin insan refahını en iyi şekilde desteklediğine dair yargılar) açısından değil, mantıksal biçimleri (örneğin, “yasalar” veya “evrensel ilkeler”) açısından tanımlayan bir etik teori türüdür.

Akademik çalışmalarda dilimleme nedir?

Dilimleme olarak da adlandırılan bu tür etik ihlaller, akademik atama ve yükseltmelerde araştırma sonuçlarının uygunsuz bir şekilde bölünmesini ve ayrı yayınlar olarak sunulmasını içerir.

Matzinger olayı nedir?

Matzinger olayı: Matzinger, makalenin diğer yazarı olan Mirkwood’un köpeği olduğunu açıklar. Daha sonra derginin editörü, Matzinger’in makalesini artık dergisinde yayınlamayacağını duyurur. Editör hayatta olduğu sürece, Matzinger’in makalesini o dergide yayınlamayacaktır.

Gıda dilimleme makinesi nedir?

Dilimleyiciler, yiyecekleri kesmenize olanak sağlayan elektronik cihazlardır. Salam, kaşar, sosis, pastırma gibi birçok ürünü kısa sürede kesmek istiyorsanız, bu işlemi elle yapmak çok zor olacaktır. Bu ürünler, kullanım amaçlarına ve kesme amaçlarına bağlı olarak işlevsel özelliklere sahiptir.

Ağ dilimleme nedir?

Ticari bir bakış açısından, ağ dilimleme, bir mobil operatörün belirli müşterilere ve kullanım durumlarına göre uyarlanmış belirli sanal ağlar oluşturmasını sağlar. Ticari bir bakış açısından, ağ dilimleme, bir mobil operatörün belirli müşterilere ve kullanım durumlarına göre uyarlanmış belirli sanal ağlar oluşturmasını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Boylu Escort