Biten boşanma davası e-devlette görünür mü?
E-devlet üzerinden: Türkiye’de e-devlet sistemi üzerinden UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) bilgi sistemine erişerek boşanma davasının güncel durumunu öğrenebilirsiniz. Bu sistemde davanın güncel durumu, mahkeme kararı ve kararın kesinleşip kesinleşmediği gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
Boşanma davasının kesinleştiğini nasıl anlarız?
Gerekçeli karar taraflara tebliğ edildikten sonra taraflardan hiçbiri karara itiraz etmezse, itiraz süresi geçtikten sonra karar kesinleşir. Mahkeme karar hakkında kesin tutanak düzenler ve boşanma sicil müdürlüğüne bildirir.
Boşandıktan sonra sisteme ne zaman düşer?
Karar açıklandıktan sonra 2 haftalık bir itiraz süresi vardır. Bu süre, itiraz hakkından feragat etmek için mahkemeye başvuruda bulunularak da kısaltılabilir. Bu süre geçtikten sonra (karara itiraz edilmediği takdirde) karar kesinleşir ve boşanma kararı genellikle 4-5 gün içinde tescil edilir.
Boşanınca e-devlette ne yazar?
Boşanma tescil edildiğinde e-devlete giriş yaptığınızda profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu durumda başka bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Mahkemede hakim yüzünüze boşandığınızı söylerse boşandığınızı düşünmeyin demiştik.
Boşanma kararına nereden bakılır?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Boşanma davası e-devletten ne zaman silinir?
Boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren bu bilgi ortalama bir hafta içinde E-Devlet’e iletilmektedir.
Boşanma davası bittiğini nasıl anlarız?
Boşanma davalarında aile mahkemesinin kararı, gerekçeli kararla taraflara, yani davalıya ve davacıya tebliğ edilir. Boşanma kararının taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde itiraz edilmezse boşanma kararı kesinleşir.
Boşanma kesinleşme şerhi kaç günde çıkar?
Boşanma davasının tamamlanmasından sonra kesin karar, Tapu Müdürlüğü tarafından bir hafta içinde Nüfus Müdürlüğüne gönderilir.
Karara çıkmış boşanma ne zaman kesinleşir?
İstinaf yoluna iki haftalık başvuru süresi içinde başvurulmaması, iki haftalık yasal sürenin geçmesinden sonra başvurulması veya taraflarca istinaftan feragat talebinde bulunulması hâlinde, anlaşmalı boşanma davasında mahkemenin verdiği boşanma kararı kesin hüküm teşkil eder.
Boşanınca soyadı otomatik değişir mi?
Boşanma sonrası soyadı nasıl değiştirilir sorusunun cevabı şu şekildedir: Boşanma kararı kesinleştikten sonra mahkeme kararı nüfus müdürlüğüne gönderilir ve kadın boşanmadan önce sahip olduğu soyadını alır. Bu işlem otomatik olarak gerçekleşir ve kadının ayrı bir başvuru yapmasına gerek yoktur.
E-devlette boşanma karara çıkmış ne demek?
“Boşanma davasında karar verildi” ifadesi, boşanma davası sırasında mahkemenin boşanmaya ilişkin kesin kararını vermiş olması, ancak bu kararın henüz kesinleşmemiş olması durumunu ifade eder.
Kadın boşanınca kimlikte ne yazar?
Boşanan kadının soyadı ve döndüğü hane: Boşanan kadının kocasının hanesindeki nüfus kütüğünü kapatıp eski soyadını göstermesi, o evlilikten önce kayıtlı olduğu hanenin nüfus kütüğünü canlandırır.
Boşanma tebligatı kaç günde gelir?
İlgili mahkeme katibinin iş yoğunluğuna bağlı olarak bu başvuru davalının adresine 2-3 gün içerisinde gönderilecektir. Davalıya bildirim ve iletişim süreci ortalama 10 gün sürmektedir. Bu nedenle boşanma davasında tebligat davalıya toplamda 12 gün içerisinde ulaşacaktır.
Boşanma kararı çıktıktan sonra imza atmasa ne olur?
Şimdi taraflar boşanma kararının ardından imza atmazlarsa, yani gidip gerekçeli kararı tebliğ etmezlerse karar kesinleşmez ve taraflar evli kalmaya devam eder.
Boşanma davasında gerekçeli karardan sonra ne olur?
Düzenlenecek gerekçeli karar, taraflardan birinin talebi üzerine taraflara tebliğ edilir. Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 2 hafta içinde istinaf mahkemesine başvurulmazsa boşanma kararı kesinleşir.
Kapanan dava dosyası e-devletten ne zaman düşer?
Kapalı icra dosyası e-devlete ne zaman teslim edilir? Kapalı icra dosyası icra makamının yoğunluğuna göre 1-2 gün sürmektedir.
Geçmişe dönük boşanma belgesi nereden alınır?
Bunları kararları veren mahkemelerden temin edebilirsiniz.
Boşanmadan sonra gerekçeli karar alınmazsa ne olur?
“Boşanmadan sonra imzalama” genel teriminden kastedilen budur. Şimdi, taraflar boşanma kararından sonra imzalamazlarsa, yani gidip gerekçeli kararı bildirmezlerse, karar kesin değildir ve taraflar evli kalırlar.
Boşanma davası nerede görünür?
Boşanma davaları “Aile Mahkemeleri”nde açılır ve görülür. Aile Mahkemesi bulunmayan yerlerde; Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde açılır.